Almáspite
Hozzávalók a tésztához:
- 50-60 dkg tönkölyliszt (nálam fehér, de lehet tk. is, a mennyiség pedig a liszt minőségétől függ:)),
- 15 dkg barnacukor,
- 25 dkg vaj (!) hidegen kis kockákra vágva,
- 1 kis tejföl (nálam laktózmentes 125 grammos
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 sütőpor,
- 2 ek. citromlé.
- kis zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- 8 db alma hámozva, reszelve,
- 1 kk. fahéj,
- 1 evőkanál barnacukor (ha nagyon savanykás az alma lehet kettő is).
Elkészítése:
Először a tölteléket készítem el, kis lángon fedő alatt lepárolom, hogy ne legyen leves az alma, mert akkor elázik a tészta.Amíg hűl elkészítem a gyúrt tésztát, én géppel szoktam, minden hozzávalót beledobálok a zsemlemorzsa kivételével, és kettes fokozatra állítom a dagasztófunkcióval.
Zsemlemorzsával leszórom, rásimítom a tölteléket, arra megint vékonyan zsemlemorzsát szórok, aztán
rásimítom a második kinyújtott tésztát. A tetejét egy teáskanál laktózmentes tejföllel kenem
meg, vékonyan (papírtörlővel kenegetem el:)) megszurkálom villával, és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, középső rácsra, a tüzet visszaveszem 180 fokra és 40 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.