Sajtos pogácsa tojás nélkül
Ezt a receptet a férjem egyik rokonától kaptam, és azóta nem sütök másfajta pogácsát. Nem az olcsó kategória, van benne alapanyag rendesen. Finom puha (másnap is) és az íze tökéletes.
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg friss Budafoki élesztő
2,5 dl tej
1 ek. cukor
50 dkg Rama (vagy vaj)
500 gramm tejföl
30 dkg reszelt sajt
1 ek. só
A tetejére:
1 evőkanál tejföl
20 dkg reszelt sajt
Ebből a mennyiségből 8-9 gáztepsivel lesz pogácsa.:)
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom. A vajat apró kockákra vágom, a sajtot lereszelem, a lisztben elkeverem a sót. Amikor felfutott az élesztő hozzáöntöm a többihez és bedagasztom a tésztát. Ekkora mennyiséget már elég macerás kézzel bedagasztani, így én igénybeveszem Ms. Bosch segítségét.
Dagasztás után 1 órát letakarva pihentetem a tésztát, majd nagyjából egy cm vastagságra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsák tetejét nagyon vékonyan lekenem tejföllel és megszórom reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 25-28 perc alatt középső rácson készresütöm.
Természetesen készülhet felezett mennyiségből.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.