2014. augusztus 13., szerda

Mustáros sült karaj

Mustáros sült karaj 

A világ legegyszerűbb étele, és nem kell mellette állni sem.
Viszonylag gyorsan kész van, és egyszerű. 

Hozzávalók:

  • 10 szelet sertéskaraj
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 3 kanál étolaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
A sertéskarajt megmosom és egy magas falú edényben vízben felteszem főni. Ha felforrt leszedem a habját, kisebbre veszem a lángot. Az olajat a mustárt a citromlevet a fűszereket, a fokhagymát egy kis edényben kikeverem, és hozzáöntöm a húshoz, lefedem az edényt és puhára főzöm a húst, időnként pótolom a vizet, majd ha lepuhult zsírjára sütöm. És kész is. 



és a sütőben készült változata, ehhez 1 fej hagymát is teszek karikára vágva, lefedve 2 dl vizzel felöntve sül másfél órát letakarva 190 fokon, majd másfelet takarás nélkül, forgatva. 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.