2015. február 12., csütörtök

Gluténmentes kenyér Bettitől



Gluténmentes kenyér Bettitől 






Ezt a kenyeret Betti blogján találtam, és kipróbáltam. Fantasztikus. 
Az állaga, és az íze is tökéletes. 


  • 250 gramm gluténmentes liszt, ebből
  • 50 gramm Schar Mix It
  • 50 gramm Farmo LP Low Protein
  • 150 gramm Nutri Free Mix Per Pane
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 tk só
  • 2. ek. kukoricaolaj
  • 250 ml meleg víz
  • 13 gramm friss Budafoki élesztő 



A szárazanyagokat elkevertem, az élesztőt a cukorral a melegvízben felfuttattam. Hozzáöntöttem a szárazanyaghoz, majd robotgéppel dagasztattam. Menet közben hozzáadtam az olajat is. 
Kikentem egy formát, kicsit kiliszteztem, beletettem a tésztát, a tetejét elsimítottam olajos kanállal, majd meleg helyen duplájára kelesztettem (letakarva).
Ezután 190 fokra kapcsoltam a sütőt, leolajoztam a kenyeret és 35 perc alatt készresütöttem. 





itt pedig jénaiban sütve: 








1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.