Nagyon szeretjük a hólabdát, csináltam már tojásmentes változatban és mandulaliszttel is, most a legegyszerűbb piskótás alappal készültet sütöttem meg.
És most inkább hókockának mint labdának mert így gyorsabban végeztem.
Recept:
- 7 tojás szétválasztva
- 7 kanál cukor
- 8 kanál Nagykun rizsliszt
/ha M-es a tojas elég a 7 kanál is, nekem nagy tojásaim vannak itthon mindig, így elbírta a plusz egy kanál lisztet/
A fehérjéből a cukorral kemény habot vert a gép.
A tojássárgákat addig jól elkavartam.
Amikor kész volt a hab, óvatosan hozzákevertem a tojássárgáját, majd utána a lisztet.
Aki nem biztos a tojásaiban, tegyen hozzá a liszthez egy harmad csomag sütőport /elkeverve/ de én nem tettem.
Miután óvatosan átkevertem az egész masszát egy sütőpapíros tepsibe /belső méret 30x30 cm/ tettem és fakánallal elegyengettem.
180 fokos sütőben középső /2-es/ (tehát nem a sütő felső harmadába kerül a tepsi ez fontos) rácson 35 percet sütöttem.
Alsó felső sütéssel.
A sütők nem egyformák! Változhat a hőfok vagy a sütési idő.
35 perc után elkészült a piskóta, amit tűpróbával ellenőriztem (ha nem ragad a fogpiszkálóra, akkor jó). De fontos, hogy fél óráig ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a piskóta. Kivettem a tepsit, a piskótát kifordítottam, lehúztam a papírt róla és hagytam kihűlni.
Krém: 1 cs vaníliás pudingport 4 dl Joya mandulás rizstejjel 3 ek cukorral felfőztem és kihűtöttem.
150 gr Ligát 100 gr porcukorral kikevertem és azt is visszahűtöttem.
Mikor egyforma hőmérsékletűek lettek a kettőt géppel alaposan kikevertem.
A piskótát felvágtam kockára aztán kettévágtam; megkentem belül majd a külsejét is és kókuszreszelékbe forgattam. A tetejére csokimázat készítettem /csokimáz: 6 kanál víz 6 kanál cukor ezt felfőzöm, ebbe 4 csapott ek. Tutti holland kakaóport keverek de mar a tűzről leveszem...majd 10 dkg ligát keverek bele és hagyom hűlni/ és óvatosan kiskanállal rákenem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.